Nieuwsarchief

 

Rabobank fietstocht, fietst u mee?

Zondag 21 september aanstaande is het zover, Rabobank IJmond organiseert de Rabobank Fietsdag. Speeltuin Santpoort gaat deze dag, geld bij elkaar fietsen. De tocht is ongeveer 31,5 kilometer lang en voert langs allerlei mooie plekken in de regio.

Wij zijn op zoek naar deelnemers die voor de speeltuin mee fietsen. Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt, verdient € 12,50 voor de clubkas van de speeltuin. Per vereniging of stichting kunnen maximaal 40 personen deelnemen. De maximum sponsorbijdrage kan voor ons dus oplopen tot maximaal € 500,- en dat is een bedrag dat we goed kunnen gebruiken!

De start is om 11.00 uur bij de ingang van het Tata Steel Complex. Aanmelden kan bij mevrouw Joke Harmsen, via de mail. U kunt eventueel ook individueel deelnemen voor de speeltuin. Dan moet u tussen 11.00 en 12.00 uur starten en melden dat u voor Speeltuin Santpoort rijdt.

Op de website van de Rabobank vindt u nog meer informatie over de fietstocht. 

 

Eieren zoeken in Speeltuin Santpoort!

Zaterdag 4 april 2015 is het traditiegetrouw weer Paasfeest in speeltuin Santpoort.

Vanaf 13.30 uur vieren wij dit feest met een zoektocht in de speeltuin naar de vele verstopte eieren en natuurlijk het “gouden ei”. Voor de vind(st)er van het gouden ei is er een prijs!

De paashaas is zelf aanwezig en heeft voor alle kinderen heerlijke chocolade eieren. Buiten het gouden ei zijn er nog vele prijzen te winnen.

 

 

Deka Santpoort Noord, HEEL ERG BEDANKT!!!

Afgelopen dinsdagavond werd de Deka-actie: “Wensen komen bij de Deka uit” beëindigd met een waar feest in het Deka Tuincentrum in Haarlem. Tweeëntwintig filialen mochten daar de prijzen uitreiken aan de door hen verkozen goede doelen: over het algemeen stichtingen die uitsluitend door vrijwilligers draaiende worden gehouden. De klanten van de Deka`s hadden door middel van muntjes hun voorkeur aan kunnen geven voor de nummers drie, twee en één met als prijzengeld respectievelijk vijfhonderd-, zevenhonderdvijftig- en zelfs duizend Euro!

De Stichting Speeltuin Santpoort werd bekroond met de tweede prijs en is daar héél, héél er blij mee!. In een speeltuin gebeurt veel meer dan alleen spelen… de kinderen leren hun limieten kennen, ze leren de regels van het spel, ze leren met elkaar om te gaan, elkaar te helpen, en op hun beurt te wachten en dat alles terwijl ze zich fysiek ontwikkelen. Er worden ook vriendschappen geboren en ook voor de ouders is het terras of een bankje een heerlijke ontmoetingsplek. Om dit alles in stand te houden met entreegelden van zeventig centjes is natuurlijk onmogelijk en door dit soort acties blijft het mogelijk om deze zó belangrijke plek van Santpoort goed en veilig te kunnen onderhouden.

Namens alle kindjes van Santpoort en omstreken willen wij dan ook de Dekamarkt Santpoort Noord en filiaalmanager mijnheer Paardekoper héél, héél erg bedanken!!

 

 Dekamarkt%20Wensput%20display1.jpg

Spaar mee met de Dekamarkt actie voor onze speeltuin!

Op 17 november 2013 is een spectaculaire actie van start gegaan: Wensen komen uit bij DekaMarkt! Speeltuin Santpoort is bij Dekamarkt Santpoort-Noord geselecteerd als één van de ijzersterke doelen. U kunt Speeltuin Santpoort steunen!! Hoe?

Bij aankoop van bepaalde actie producten bij de Dekamarkt krijgt u Wensmunten.  In de winkel in Santpoort-Noord staat een wensput voor Speeltuin Santpoort. U kunt hier uw wensmunten in doen tot 14 december a.s.

Dekamarkt verdeelt € 2.250,- per winkel! Het doel met de meeste Wensmunten krijgt maar liefst € 1000,-. Maar ook nummer 2 (€ 750,-) en nummer 3 (€ 500,-) maken ze blij. DekaMarkt laat wensen uitkomen, een mooi begin van de decembermaand.

De wens die Speeltuin Santpoort wil vervullen is het vervangen van de daken van de speelhuisjes en de aanschaf van een nieuwe bank. Wij hopen dat u allemaal meespaart!

 

 

Klusdag 3 november a.s

Op zondag 3 november wordt er weer geklust in speeltuin Santpoort. De veiligheid van en het onderhoud aan de speeltoestellen in de speeltuin is een grote verantwoordelijkheid. Een groep vrijwilligers kijkt regelmatig alle toestellen na en geeft door wat er eventueel mis is. Op de klusdagen (of zo nodig eerder) worden de eventuele gebreken verholpen. Naast het technisch onderhoud wordt er op de klusdagen aandacht besteed aan het schoonmaken van alle voorzieningen in de speeltuin.  

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons willen helpen op dit soort dagen, want vele handen maken licht werk! De klusdag vindt plaats van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur.

 

 schommel.JPG

 

 

 

 

 

Gezocht: deelnemers Sponsorfietstocht

Jaarlijks organiseert Rabobank Velsen en Omstreken de Rabobank Sponsorfietstocht. Verenigingen en stichtingen die klant zijn van de bank, kunnen tijdens deze sponsorfietstocht geld bij elkaar fietsen voor de clubkas. De tocht is ongeveer 30 kilometer lang en voert langs allerlei mooie plekken in het werkgebied van de bank.

Speeltuin Santpoort is op zoek naar 20 personen die op deze dag willen deelnemen. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen uitsluitend deelnemen (zelfstandig fietsen) onder begeleiding van een volwassene. Voor elke fietser die de tocht voltooit, maakt de bank €15,- over naar de clubkas. De maximum sponsorbijdrage kan voor Speeltuin Santpoort dus oplopen tot €300,- !

Fietst u gezellig mee? U kunt zich aanmelden bij Mevrouw Joke Harmsen door een email te sturen naar jg.harmsen@quicknet.nl.

Wilt u meer informatie neemt u dan eens hier een kijkje!

 sponsorfietstocht Rabobank klein.jpg

SPELIADEWEEK IN SPEELTUIN SANTPOORT

In de laatste week van de grote vakantie, van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus is het van 13.30 tot 17.30 uur elke middag weer feest in Speeltuin Santpoort.

Alle wedstrijden zijn voor kinderen van 3 t/m 9 jaar. (tenzij anders staat vermeld)
Entree: Leden gratis, Niet leden € 0,70 per persoon per dag.

Maandag 12 augustus
• Knikkerwedstrijd met leuke prijzen. Start om 15:00 uur.
• De hele middag is er een luchtkussen aanwezig.

Dinsdag 13 augustus
• Poppenkast. Start om 15:00 uur.
• De hele middag is er een luchtkussen aanwezig.

Woensdag 14 augustus
• IJscoman
• Wedstrijd spijkerbroek hangen. Leeftijd van 4 tm 12 jaar. Tussen 13:30 en 15.00 kan er worden ingeschreven. Start om 15:00 uur.
• De hele middag is er een luchtkussen aanwezig.

Donderdag 15 augustus
• NUSO-bus vol met allerlei leuke spelletjes.
• De hele middag is er een luchtkussen aanwezig.

Vrijdag 16 augustus
• Lekkere poffertjes eten
• Kleurwedstrijd met leuke prijzen. Start om 15:00 uur
• De hele middag is er een luchtkussen aanwezig.

 poppenkast klein.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 nuso bus klein.jpg

 

OPENINGSTIJDEN TIJDENS DORPSFEEST

Op vrijdag 2 augustus is de speeltuin geopend vanaf 10.00 uur!! Alle andere dagen van het jaarlijkse dorpsfeest Santpoort (27 juli tot en met 3 augustus) zijn wij gesloten.

 

Tijdens het Dorpsfeest Santpoort worden er vele activiteiten georganiseerd in Santpoort. Neem een kijkje op de website om te zien wat er te doen is.

 

 ballonnen

SPEELTUIN KRIJGT GIFT VAN KAARTCLUB

Speeltuin Santpoort is afgelopen week verrast met een gift van kaartclub Troef Naald. Nadat de kaartclub helaas is opgeheven, heeft de club besloten om het bedrag dat nog in de kas aanwezig was te doneren aan Speeltuin Santpoort. Wij bedanken Erzsi Hoogerwerf en de andere oud leden voor deze donatie en zullen hier een goede bestemming voor zoeken!

 

 

En de winnaar is...

 

 

 

 

 ........................... Speurneus Bram!

 Winnaar Bram Pasen 2013-smal.jpg

 

Welk speurneusje raapt straks het Gouden Ei ?

Zaterdag 30 maart start het Paas - weekend in Speeltuin Santpoort. Vanaf 14.00 u is er de traditionele zoektocht naar de vele verstopte eieren, waaronder natuurlijk ook het beroemde Gouden Ei ! Alle speurneusjes zijn van harte welkom.

Ook de paashaas is aanwezig. Hij trakteert alle kinderen op verrukkelijke chocolade eitjes. Dus kom 30 maart naar de altijd weer gezellige Speeltuin Santpoort en win! Want behalve de hoofdprijs voor het Gouden Ei zijn er nog andere leuke prijsjes.

Trouwens, op die zaterdag kun je meteen je pasje voor het nieuwe seizoen ophalen. Ook daarvan heb je héél veel plezier.

 poster pasen 2013 klein.jpg

 

NL Doet

Op zaterdag 16 maart 2013 organiseert het Oranje Fonds voor de 9e keer NL DOET. Tijdens NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steekt heel Nederland de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag én helpen ze de organisatie.

Ook bij speeltuin Santpoort kan je op deze dag de handen uit de mouwen steken. Er worden verschillende klussen gedaan. De speeltuin is nog op zoek naar vrijwilligers voor deze dag, dus meld je aan! Meer informatie is te vinden op de website van NL doet.

 nl-doet-rozet-rgb.jpg

 

Speeltuin Santpoort verwelkomt nieuwe beheerster

Speeltuin Santpoort is blij dat zij een vrijwilligster heeft gevonden voor het beheer van de speeltuin. In het krantenartikel dat op 5 juli 2012 in de IJmuider Courant verscheen maken we kennis met Renate Siebrand.

 huisje met loopbrug.jpg

Speliadeweek in speeltuin Santpoort

In de laatste week van de grote vakantie, van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 31 augustus is het elke middag weer feest in Speeltuin Santpoort.

Tijdens deze week is er een kleurwedstrijd, een stoepkrijtwedstrijd en een wedstrijd spijkerbroek hangen, waarmee vele leuke prijzen te winnen zijn. Ook komt er een clown en er is een optreden van een imitatie kabouter Plop.Op woensdag is er een ijscokar, waar alle kinderen een lekker ijsje krijgen. Vanaf maandag t/m donderdag is er een luchtkussen, waarop heerlijk kan worden gesprongen. Op vrijdag hebben we heerlijke poffertjes en kunnen de kinderen buikschuiven. Kortom er is van alles te doen tijdens de Speliadeweek in Speeltuin Santpoort.

De entree voor deze gezellige week met veel lekkers, wedstrijden, prijzen en spelletjes is:
Leden € 1.00 per kind/per dag, niet leden € 2.00 per kind/per dag. Voor volwassenen is de toegang de hele week gratis.

 

 pionnen

 

Speeltuin maandag 30 april gesloten

Op Koninginnedag worden er op verschillende locaties in Velsen e.o. veel leuke activiteiten georganiseerd. De speeltuin is op deze dag daarom gesloten.

Tijdens de voorjaarsvakantie is de speeltuin alle andere dagen geopend van 14.00-17.00 uur.

Bij slecht zijn wij gesloten.

 

 

IMG_4690.JPG

 

Het nieuwe seizoen is geopend


Op 7 april 2012 is het seizoen feestelijk geopend met het traditionele eieren zoeken. De speeltuin werd bezocht door twee paashazen die een hoop eieren verstopten in de speeltuin. Vele kinderen en hun ouders gingen op zoek naar het gouden ei!

Silas vond het gouden ei na wel een uur zoeken en kreeg van Tante Eef de hoofdprijs uitgereikt.

 

 

 

 IMG_6249-2.jpg
 

Het gouden ei!

Paaszaterdag 7 april 2012 begint het nieuwe seizoen! Dit wordt in de speeltuin ieder jaar weer gevierd met het zoeken naar het gouden ei. Er zijn natuurlijk nog veel meer eieren verstopt in de speeltuin en de paashaas zal ook weer chocolade eitjes uitdelen.

Dus kom allemaal eieren zoeken en lekker spelen!

 

 gouden ei troffee.JPG

NL Doet

Op 16 en 17 maart 2012 organiseerde het Oranje Fonds voor de 8e keer NL DOET. Tijdens NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steekt heel Nederland de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Ook in speeltuin Santpoort kon je op deze dagen de handen uit de mouwen steken. Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft geholpen met het verwijderen van een oud speeltoestel, heeft het oude zand verwijderd uit de zandbak en heeft geholpen om de hele speeltuin (zowel binnen als buiten) een grote schoonmaak te geven. Het werk aan de zandbak is dankzij de sponsoren Groenrijk van Duijn, Loef en Veldhuijzen uitgevoerd.

Bakker Vreman had voor heerlijke gebakjes gezorgd dus de vrijwilligers kwamen niets tekort! Graag bedanken wij iedereen van harte die op deze dag geholpen heeft met klussen en wij bedanken het Oranjefonds voor de financiële bijdrage!
 

nl-doet-rozet-rgb.jpg

Nieuwe website

De speeltuin is het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe website. Dankzij de hulp van InterVisors Internet (IVIN) en een aantal vrijwilligers is de gehele website vernieuwd en is de speeltuin vanaf nu ook te volgen op facebook.

Op de website zullen wij de komende tijd alle sponsoren van de speeltuin vragen om een stukje te schrijven waarom zij een bijdrage leveren aan de speeltuin. Luke Roberts van IVIN doet dit als eerste. Lees hier waarom zijn bedrijf de speeltuin een warm hart toedraagt.

 

 IVIN.jpg