Nieuws

Geen zoektocht naar Het Gouden EiVele jaren wordt op Paaszaterdag een zoektocht naar eieren en Het Gouden Ei gehouden in de Speeltuin Santpoort. Een heel spannende speurtocht waarvoor kinderen en hun ouders altijd ruim op tijd voor het hek staan om zodra het kan overal te gaan zoeken.

Helaas ging het land vorig jaar maart ‘op slot’ vanwege het besmettelijke Covid 19- virus. De zoektocht op paaszaterdag naar eieren kon toen niet doorgaan omdat ook de speeltuin moest sluiten. Er werd gedacht dat deze sluiting voor een beperkte duur zou zijn en dit jaar met Pasen deze traditie doorgang zou kunnen vinden.

Gelukkig kon daarna in de zomer en ook weer jongstleden maart de speeltuin onder voorwaarden beperkt geopend worden.

Helaas is de situatie nu nog zorgelijk omdat het virus ook onder jonge kinderen rondgaat en via hen aan(groot)ouders en crèche-schoolcontacten overgedragen kan worden.
Met spijt heeft het bestuur in samenspraak met de beheerder daarom besloten ook dit jaar de zoektocht naar eieren en het Gouden Ei niet te organiseren. Door de spanning om eieren te vinden en bij de prijsuitreiking zullen kinderen met hun ouders niet de onderlinge afstand van anderhalve meter kunnen houden. De zoektocht kan zo bijdragen aan verspreiding van het virus.

De speeltuin is met de paasdagen wel geopend... maar helaas dus geen zoektocht. Hopelijk schijnt met Pasen de zon en kan er gezellig gespeeld worden. Kijk op de website voor de openingstijden .